Om oss

reckli-product

Om Elvefors Marketing AB

I långt mer än 40 år har vi marknadsfört högkvalitativa produkter för framställning av väldesignade och attraktiva betongbyggen. Vi marknadsför tyska Recklis produkter – återanvändbara formar och matriser med olika strukturer – på den svenska marknaden.

 

Betongelementföretag, byggföretag, keramikföretag, kommuner, statliga företag, hantverkare, stuckatörer och konstnärer är exempel på kundkategorier som använder våra produkter.

 

Det föreskrivande ledet, det vill säga byggherrar, arkitekter, konstruktörer med flera, är en viktig del i värdekedjan och står oss nära i vårt arbete att förse byggsverige med anpassad fasaddesign med arkitektonisk betong.

Betong – ett långlivat material

Sett ur ett livscykelperspektiv är betong ett mycket hållbart material. Betong har en livslängd på minst 100 år, och det utan större behov för underhåll och med oförändrad funktion. Det sparar pengar och är bra för miljön. Betongen har dessutom god förmåga att lagra värme och kyla, vilket sparar energi under en byggnads driftsskede. Andra goda egenskaper är att betongen är brandsäker, tål fukt, möglar inte och bidrar till en god ljudmiljö inomhus. Något som kanske inte är så känt heller är att betong tar upp koldioxid under hela sin livstid.

 

När det gäller våra formar och matriser kombinerar vi traditionellt hantverk med modern teknik för att skapa en positiv modell som exakt motsvarar den färdiga exponerade betongytan. Vi använder polyuretanelastomerer, speciellt framtagna hos oss för betongmatriser, för att göra ett negativt avtryck av mönstret med den färdiga modellen. Tack vare de goda egenskaperna i polyuretanet kan matrisen användas upp till 100 gånger. Det gör betongdesignen estetisk, individuell men också ekonomisk.